perjantai 22. tammikuuta 2016

Työpaikkana museo

Työpaikkana Guggenheim museo, koko kaupungin "ylpeys" . 

 Guggenheim... Siitä ei pääse eroon, sitä mainostetaan joka paikassa, joka ikisessä "info" -kyltissä, turisteille tarkotetuissa lehtisissä, postikorteissa ja matkamuistoissa. Etsitpä tietoa sitten Bilbaon muista nähtävyyksistä taikka kauppakeskuksista, löytyy aina tietoa Guggenheim museosta.


Museo ulkoa kuvattuna.



 




Näitä me kokit ollaan opeteltu viimeisen 2 viikon aikana tekemään, it's called pincho.

Nämä kuvat ovat Guggenheimin kahvilasta.


 
Pinchoja on makeita ja suolaisia, ne ovat täällä Bilbaossa suosittuja ja 
niitä myydään joka ravintolassa ja baarissa.


Aika on mennyt nopeasti, noin kaksi viikkoa jo täällä ollaan oltu yhdessä työskentelemässä ja seikkailemassa. Työskentely kokin näkökulmasta: työt alkavat 8:30 joka aamu, työnkuvaan kuuluu pinchojen teko ja esivalmistelu. Sen lisäksi seuraavan päivän valmistelu ja työntekijöiden ruokailuun salaattien teko. Avustamme myös pääkokkeja tarpeen mukaan, siivoilemme ynnä muuta sellaista. Työpäivämme loppuu 16:30 tai hieman myöhemmin, riippuen miten nopeasti saamme keittiön siivottua kuntoon. 

Työskentely on hieman erilaista, sillä täällä on keittiössä parhaimmillaan 13 kokkia + me 2 "harjoittelijaa" , eli siis väkeä vilisee koko ajan ympärillä ! Myös keittiössämme on tämän kaiken lisäksi 2 tiskaria erikseen, kokkien ei tarvitse siis itse koskeakkaan likaisiin astioihin. 

Isoin asia mihin olen (ainakin henkilökohtaisesti) törmännyt vaikeutena on eri kieli! Keittiö henkilökunnasta vain muutama puhuu Englantia, ja mm. keittiöpäällikkö puhuu ainoastaan Espanjaa, joka tietysti vaikeuttaa kommunikaatiota. Tästä riippumatta, olemme sopeutuneet yllättävän hyvin keittiö porukkaan ja sen tapoihin toimia ja tehdä asiat.


PS: Terkkuja kaikille sinne Suomeen, me nautitaan täällä +18 asteen lämmöstä !

-Jarna



1 kommentti:

  1. Hei, tästä tekstistä välittyy, että taidatte viihtyä:). Tuosta kielestä taisimme muutaman kerran haastella valmennuksessa. Etelä-Euroopassa mennään sillä omalla kielellä ja tarvittaessa nostetaan voluumia - jos vastapuoli ei reagoi. Mutta niinhän se on, että maassa maan tavalla. Hyötynäkökulmana voisi ajatella, että pääsette oppimaan espanjaa...

    VastaaPoista